maanantai 30. marraskuuta 2015

Onko pikatreeni OK?

No onhan se.



Kävin eilen töiden jälkeen vetämässä tunnin treenin, joka on itselleni "pikatreeni". Salilla minulla menee yleensä tunti itse treenaamiseen + puoli tuntia alku- ja loppuverryttelyyn + venytyksiin. Nyt aikataulu oli siis minun kaavassani hyvin tiukka, mutta toki treenin saa tehtyä myös vieläkin tiukemmassa aikataulussa!

Tärkeintä on minusta se, että vaihtelee treenaustapaa. Se on tärkeää, että joka kerta ei tee asioita samalla kaavalla jotta voisi kehittyä. Niinpä vaikka yleensä tekeekin hieman pidemmän kaavan mukaan, niin on toisinaan ihan kannattavaa tehdä tehokkaasti mutta nopeammalla aikataululla. Mielestäni omaa kestävyyttä saa hyvin parannettua pidempiaikaisella treenillä jossa käyttää hieman pienempiä painoja, kun taas tehokkaan treenin saa tehtyä isoilla painoilla ja hieman pienemmillä toistomäärillä. Sama pätee aerobiseen liikuntaan; kestävyyttä pitkillä lenkeillä ja tehokas treeni esimerkiksi HIIT -treenin avulla.



Tänään siis huhkein kuin hullu. Toistomäärät olivat pienempiä kuin yleensä, mutta painot olivat ihan maksimissa - oikeastaan suurempia kuin ikinä ennen. Oli kyllä kiva tunne saada itsestään "kaikki ulos" ja olin aivan kuollut jo tuon tunnin jälkeen vaikka yleensä voimat riittävät melko hyvin loppuun asti.

Vaikka pikatreenistä on kyse, niin on tärkeää että tekee kuitenkin liikkeet kunnolla ja kärsivällisesti - eikä niin että koko treeni menee juoksemiseen paikasta toiseen. Mielestäni tärkeämpää on tehdä vähemmän liikkeitä ja hyvin - niin että viesti menee perille lihakseen asti, kuin se että yrittää räpeltää mahdollisimman monta eri liikettä tunnissa läpi.

Olen itse yleensä ollut sellainen perfektionisti. Eli kuvitellut mielessäni, että "en mene salille koska en kerkeä siellä olemaan tarpeeksi kauan tehdäkseni kunnon treenin". Olen kuitenkin havahtunut, että on oikeasti tärkeää pitää aktiivisena oli suorituksen kesto sitten 10 minuuttia tai puolitoista tuntia. Kaikki on aina kotiinpäin!

Jes. Hyvää maanantaita! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen saamistani kommenteista, mutta pidetäänhän sisältö asiallisena! :)