keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Mieli kompastuu aina samaan kuoppaan


Oletteko ikinä huomanneet itsessänne tietynlaisia käyttäytymiseen tai ajattelemiseen vaikuttavia piirteitä, jotka toistavat itseään tietyissä tilanteissa aina uudelleen, vaikka ette haluaisi. Täällä bingo ainakin. Havahduin asiaan tänään.

Vaikka kuinka sanotaan, että virheistä oppii tai että kantapään kautta ymmärtää mikä ei ole viisasta niin ei se kyllä ihan aina päde. Allekirjoitan kyllä senkin että tekemällä oppii, sillä olen todella paljon  oppinut elämässä omista virheistäni.

Mieleni sopukoissa on kuitenkin jonkinlainen kieroutunut kammio, joka antaa samanlaisia impulsiivisia viestejä hermostolleni edelleen ja käskee toimia tietyllä tavalla, vaikka entisellään kerralla meni metsään ja pahasti.

Jotenkin jännä piirre ihmisessä, koska normaalistihan nimenomaan oppii tekemistään virheistä. Ymmärtää mikä on kannattavaa ja mikä ei. Minulla on kuitenkin joitakin asioita, joista ei näytä oppi menevän perille vaan meinaan toistaa tätä samaa kaavaa kerrasta toiseen vaikka se ei yksikään kerta ole tuottanut mitään positiivista sisältöä elämääni. En vain ymmärrä miksei se mene tuonne kaaliin, vaan joudun oikeasti taistelemaan itseni kanssa etten aja elämässäni aina ulos samassa kurvissa. Järki sanoo että ei, ja käskyt ylhäällä taas jotain ihan muuta.

Toisaalta on hyvä ymmärtää nämä kohdat elämässään jotka meinaa jatkuvasti lähteä uriltaan sinne huonoon suuntaan. Kai se vaatii vaan toistoa, ja kun vihdoin ymmärtää aikanaan toimineen oikein kun jaksaa laittaa itselleen vastaan - ymmärtää, että tehdessään vanhoista kaavoista jotain poikkeavaa voi saavuttaa elämässään jotain aivan uudenlaista sekä parempaa.

Ilman muutosta mikään ei muutu vaikka niihin vanhoihin ajatuksiin ja toimintamalleihin on helppo takertua, koska huonosta lopputuloksesta huolimatta ne ovat tuttuja ja turvallisia. Vähän sama kun ihmiset roikkuvat huonossa parisuhteessa.

Vaikka tiettyyn pisteeseen yritän seurata sydäntäni ja intuitiotani niin on myös asioita joita joudun kieltämään itseltäni ja laittamaan järjen tunteiden edelle vaikka helppoa se ei aina olekaan. Uskon kuitenkin, että itsensä työstäminen auttaa minua saavuttamaan aikanaan vakaamman ja tyytyväisemmän elämän.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen saamistani kommenteista, mutta pidetäänhän sisältö asiallisena! :)